Hogyan kezeljük az érzéseket valaki iránt, akivel alkalmi randevúztunk?

A szexpartner keresés igen trükkös tud lenni. Még bonyolultabb, ha nem vagy egészen biztos benne, hogy milyen kapcsolatban állsz az illetővel. Lehet, hogy csak úgy mellékesen randizol valakivel, de elkezdesz érzéseket táplálni iránta. Mit tegyél? Hogyan kezeled a helyzetet? Ebben a blogbejegyzésben arról lesz szó, hogyan kezeld az érzéseket valaki iránt, akivel alkalmi kapcsolatban vagy!

A veszélyei annak, hogy érzéseket táplálsz valaki iránt, akivel alkalmi randizol

Bár semmi rossz nincs abban, ha élvezed valakinek a társaságát, akivel alkalmi randevúzni kezdesz, fontos tisztában lenni azokkal a veszélyekkel, amelyek azzal járhatnak, ha mélyebb érzelmek alakulnak ki iránta. Először is, ha nem vagytok egy hullámhosszon azzal kapcsolatban, hogy mit kerestek, a végén összetörheted a szíved. Az is könnyen előfordulhat, hogy idealizálni kezdesz valakit, akivel csak úgy mellékesen randizol, és elfelejted, hogy ő is csak egy ember, az ezzel járó összes hibával együtt. Ha azon kapod magad, hogy érzéseket kezdesz táplálni valaki iránt, akivel csak úgy mellékesen randizol, fontos, hogy beszélgess vele, hogy megtudd, hol tart és mit keres. Ellenkező esetben a végén még megbántódhatsz.

Hogyan kezeld az érzéseket valaki iránt, akivel csak úgy mellékesen randizol?

Mindannyian átéltük már ezt: megismerkedsz valakivel, azonnal megtetszik a dolog, és mielőtt észrevennéd, fülig szerelmes vagy. De mi van akkor, ha a szerelmed tárgya csak egy alkalmi kapcsolatra vágyik? Bár nehéz lehet, de az érzéseid kezelése kulcsfontosságú, ha egészséges kapcsolatot akarsz fenntartani ezzel a személlyel. Először is mérd fel a saját érzéseidet. Tényleg készen állsz egy elkötelezett kapcsolatra, vagy egyszerűen csak vonzódsz ehhez a személyhez? Ha ez utóbbiról van szó, próbálja meg élvezni az együtt töltött időt anélkül, hogy túlságosan kötődne hozzá. Másodszor, kommunikáljon a másik személlyel. Ha őt nem érdekli semmi komoly, legyen őszinte a saját szándékaival kapcsolatban. És végül, ne vegye magára, ha a dolgok nem működnek. Csak azért, mert valaki nem érdeklődik egy elkötelezett kapcsolat iránt, nem jelenti azt, hogy nem kedvel vagy nem tisztel téged, mint embert. Ha ezeket a dolgokat szem előtt tudod tartani, akkor jobban tudod majd kezelni az érzéseidet valaki iránt, akivel csak úgy mellékesen randizol.

Tippek a túlságos kötődés elkerülésére egy alkalmi kapcsolatban

Semmi baj nincs azzal, ha az ember szexpartnert keres - elvégre a kötöttségek nélküli kapcsolat is lehet szórakoztató! Fontos azonban, hogy elkerülje a túlzott kötődést, mivel ez később szívfájdalomhoz vezethet. Íme néhány tipp, hogy a dolgok könnyedek és szórakoztatóak maradjanak: Már a kezdetektől fogva szabjon határokat. Ha tudod, hogy nem szeretnél semmi komolyat, akkor ezt már a kezdetektől fogva közöld a partnereddel. Így később nem érheti meglepetés. Ne kötődj túlságosan. Könnyen kialakulhatnak érzések valaki iránt, akivel csak úgy mellékesen randizol, de fontos, hogy ne feledd, ez nem egy elkötelezett kapcsolat. Ön szabadon randizhat más emberekkel, és ők is szabadon tehetik ugyanezt. Próbáld meg a dolgokat perspektívában tartani, és élvezd az új ember megismerésének folyamatát. Ne töltsétek minden időtöket együtt. Fontos, hogy egy alkalmi kapcsolatban legyen némi tér, hogy ne szokjatok hozzá túlságosan ahhoz, hogy a nap 24 órájában egymás körül legyetek. Töltsetek időt a barátaitokkal, menjetek el egyedül, és ügyeljetek arra, hogy a hobbitokat is folytassátok. Tartsátok a dolgokat könnyedén. Kerüld a mély beszélgetéseket, vagy azt, hogy túl sokat ossz meg magadról. Ez segít abban, hogy távolságtartó maradjon, és megakadályozza, hogy erős érzelmek alakuljanak ki a partnere iránt. Ha ezeket a tippeket követi, élvezheti az alkalmi kapcsolatot anélkül, hogy túlságosan kötődne hozzá - és ez azt jelenti, hogy nem lesz dráma vagy sértett érzések a későbbiekben!
Ⓒ 2023 | onlinetarskeresok.hu | Minden jog fenntartva